De ce rostim rugaciunea „Tatal nostru”?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

De ce rostim rugaciunea „Tatal nostru”?

Vorbind ucenilor Săi în predica de pe munte (Matei 6, 9-13), Domnul Hristos a dat, celor care ulterior l-au urmat, un model de rugăciune, rugăciunea „Tatăl nostru” și în felul acesta a ajuns până la noi. Deci, în  felul acesta, am putea spune că Domnul Hristos, prin cuvintele din Sfânta Evanghelie, ne vorbește și nouă atât de bine ca și celor către care a fost cuvântul.

Într-un context privitor la rugăciune, Domnul Hristos a zis: „voi așa să vă rugați” și a rostit rugăciunea „Tatăl nostru”. Această rugăciune mai este cuprinsă și în alt loc, în Sfânta Evanghelie de la Luca (Luca 11, 2-4), unde Sfântul Evanghelist informează că, odată, ucenicii l-au întrebat pe Mântuitorul cum trebuie să se roage, pentru că Sfântul Ioan Botezătorul i-a învățat pe ucenici săi să se roage. Și atunci Domnul Hristos a spus rugăciunea. Rugăciunea „Tatăl nostru” o găsim în două Evanghelii, în două texte diferite, în Sfânta Evanghelie după Matei cap. 6 și în Sfânta Evanghelie de la Luca, cap. 11.

(Arhimandritul Teofil Părăian, Pași pe calea duhovnicească – convorbiri realizate de Părintele Sabin Vodă, Editura Reîntregirea, Alba Iulia, 2010, p. 78)

Categoria: Articole

Cautare:

De ce rostim rugaciunea „Tatal nostru”?

Vizualizari: 754

Id: 18285

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.