De ce se cadeste la cantarea polieleului?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

De ce se cadeste la cantarea polieleului?

Mirosul parfumat al tămâiei şi sunetul clopoţeilor ce sunt prinşi în aşa fel încât sa scoată un sunet cât mai melodios, simbolizează rugăciunile credincioşilor care se ridică spre Dumnezeu. Cădirea este un act liturgic, dar şi o jertfă nesângeroasă de tămâie adusă Domnului Hristos. Cădelniţa, menită să răspândească bună mireasmă, îi închipuie pe creştini, după cum zice Sfântul Apostol Pavel: „tot aşa şi voi (creştinii) sunteţi bună mireasmă a lui Hristos”

Tămâia reprezintă un simbol al credinţei noastre, fiind încă din cele mai vechi timpuri adusă ca ofrandă. În cultul Vechiului Testament, Proorocul Maleahi (1,11) prezice că după venirea lui Mesia se va aduce jertfă de tămâie de la răsăritul soarelui până la apus. Iar în Noul Testament Pruncul Iisus primeşte în dar de la magi, aur, smirnă şi tămâie, ceea ce arată că şi în Noul Testament tămâia este un element de slăvire a lui Dumnezeu.

Categoria: Liturgica

Cautare:

De ce se cadeste la cantarea polieleului?

Vizualizari: 434

Id: 25311

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.