De mananca cineva in fiecare zi si nu se satura, se osteneste

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

De mananca cineva in fiecare zi si nu se satura, se osteneste

Avea odată avva Agathon doi ucenici, care petreceau viața sihăstrească deosebi. Deci, într-una din zile a întrebat pe unul: cum petreci în chilia ta? Iar el a zis: postesc până seara și mănânc doi pesmeți. Și i-a zis lui: bună este rânduiala mâncării, neavând osteneală prea mare. Zis-a și celuilalt: tu cum petreci? lar el a zis: două zile postesc și doi pesmeți mănânc. Și i-a zis lui bătrânul: te ostenești foarte mult, suferind două războaie. Că de mănâncă cineva în fiecare zi și nu se satură, se ostenește. Dar este altul care voiește să postească câte două zile și să se sature. Iar tu îndoit postind, nu te saturi.

(Patericul, ediția a IV-a rev., Editura Reîntregirea, Alba-Iulia, 2004, p. 28)

Categoria: Articole

Cautare:

De mananca cineva in fiecare zi si nu se satura, se osteneste

Vizualizari: 333

Id: 15463

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.