De ochii lumii

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

De ochii lumii

Toate faptele noastre săvârşite la vedere în familie, în societate, la serviciu, constituie comportarea noastră. Dacă ne uităm împrejur, nu putem decât să spunem că, în general, comportarea noastră este în cea mai mare parte corectă. Dar dacă este tot aşa de corectă şi starea noastră interioară - aceasta nu o putem susţine. Ochii celor care ne înconjoară au o puternică influenţă asupra intenţiilor noastre. Aceşti martori ne forţează să nu dăm libertate răutăţii care se iveşte în inimă; noi ne abţinem de la rău, iar comportarea noastră apare corectă. Dacă nu ar fi ei, comportarea noastră s-ar arăta cu totul altfel. Dar aşa ea este altfel de îndată ce ne încredinţăm că nu suntem văzuţi de nici un ochi străin. Şi se întâmplă la unii că de îndată ce circumstanţele exterioare se schimbă, iar ei pot să trăiască mai în libertate, tot ceea ce era mai înainte ascuns de frica privirii altora izbucneşte în afară, iar omul corect de mai înainte se arată şi beţiv, şi desfrânat, şi chiar hoţ.

(Sfântul Teofan Zăvorâtul, Războiul nevăzut, Editura Mănăstirea Sihăstria, p. 150)

Categoria: Articole

Cautare:

De ochii lumii

Vizualizari: 440

Id: 20616

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.