De vom incepe sa ne indreptatim singuri, atatam in inima noastra vapaia cartirii

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

De vom incepe sa ne indreptatim singuri, atatam in inima noastra vapaia cartirii

De vom începe să ne îndreptăţim singuri - anume: că am pătimit cutare ascultare degeaba, că am îndurat cutare mustrare fără de vină, că nu eram vrednic de cutare mustrare şi încă multe altele - aţâţăm în inima noastră văpaia cârtirii şi în suflete focul lipsei de răbdare. Unindu-se și aprinzându-se şi cu altele: cu nesupunere, cu grăirea de rău, cu nemulţumirea, ajung la sfârşit, la hulă nu numai împotriva fraţilor sau a mai marilor, ci chiar împotriva Ziditorului a toate. Şi ce lucru este mai înfricoşat şi mai greu, decât acesta!

(Sfântul Teodor Studitul, Cuvântări duhovnicești, Editura  Episcopia Alba Iulia, Alba Iulia, 1994, p. 28)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

De vom incepe sa ne indreptatim singuri, atatam in inima noastra vapaia cartirii

Vizualizari: 274

Id: 14556

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.