Deprinderea noastra cu viata pacatoasa

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Deprinderea noastra cu viata pacatoasa

Făcând binele firii înnoite, omul botezat dezvoltă în sine harul Preasfântului Duh, pe care l-a primit la Botez şi care, fiind neschimbat în sine, străluceşte în om tot mai luminos, pe măsură ce acesta lucrează binele lui Hristos, la fel cum raza de soare, care nu se schimbă în sine, străluceşte tot mai luminos pe măsură ce norii pier de pe cer. Dimpotrivă, făcând după Botez răul, lăsând să lucreze firea căzută, înviind-o, omul pierde mai mult sau mai puţin libertatea duhovnicească: păcatul primeşte iar stăpânire silnică asupra omului; diavolul intră din nou în om, se face stăpân şi îndrumător al lui. Izbăvit din amara şi greaua robie de atotputernica dreaptă dumnezeiască, ajunge iarăşi în lanţuri, în robie, în temniţă, în iad - de voia sa. Acestei nenorociri i se supune omul mai mult sau mai puţin, după măsura păcatelor pe care şi le îngăduie şi după măsura deprinderii sale cu viaţa păcătoasă.

Categoria: Articole

Cautare:

Deprinderea noastra cu viata pacatoasa

Vizualizari: 453

Id: 20042

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.