Desavarsirea omului pamantesc

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Desavarsirea omului pamantesc

În ce constă desăvârșirea omului credincios în viața pământească? La această întrebare Sfântul Ioan Scărarul răspunde: Desăvârșirea sau nepătimirea este atunci când cel desăvârșit și-a făcut trupul nestricăcios și și-a înălțat mintea deasupra zidirii și toate simțirile și le-a supus minții, iar sufletul și l-a pus în fața lui Dumnezeu. Apoi adaugă: Desăvârșirea este învierea sufletului înainte de cea a trupului, a doua treaptă după cea a îngerilor în cunoștința cea desăvârșită a lui Dumnezeu.

(Părintele Cleopa, Despre Rai și despre desăvârșirea omului, Editura Trinitas, Iași, 2002, p. 19)

Categoria: Articole

Cautare:

Desavarsirea omului pamantesc

Vizualizari: 246

Id: 17279

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.