Deschiderea Sfintelor Usi – profetie a venirii Mantuitorului Iisus Hristos in lume

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Deschiderea Sfintelor Usi – profetie a venirii Mantuitorului Iisus Hristos in lume

În cadrul slujbei vecerniei, unul dintre momentele cele mai importante este deschiderea Sfintelor Uși de către preotul oficiant. Acesta are loc după îmbrăcarea felonului, în timpul cântării de la strană începute prin formula doxologică „Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh”.

Deschiderea ușilor centrale ale Sfântului Altar are, în primul rând, un scop practic – deoarece procesiunea cu cădelnița va intra în Sfântul Altar, prin Sfintele Uși. În al doilea rând, vorbim despre o importanță simbolistică a acestui act liturgic. Dacă, la început, vecernia amintește de căderea în păcat a primilor oameni și alungarea lor din bucuria Raiului, partea a doua a slujbei aduce speranță pentru neamul omenesc. Ușile cele închise – perioada de dinainte de întruparea Domnului, acum sunt deschise. Iisus Hristos vine în lume, Se oferă pe Sine ca jertfă pentru păcatele neamului omenesc, împăcându-ne cu Dumnezeu. Toată această teologie este exprimată prin simplul gest de deschidere a Sfintelor Uși, în cadrul vecerniei.

Categoria: Liturgica

Cautare:

Deschiderea Sfintelor Usi – profetie a venirii Mantuitorului Iisus Hristos in lume

Vizualizari: 324

Id: 25593

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.