Desfatarile lumesti sunt oxid de carbon

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Desfatarile lumesti sunt oxid de carbon

 „Fereşte-te de primul pahar”. De unde vine ea? Din experienţa care ne arată că, după ce am băut un pahar, este greu să ne abţinem de la al doilea, şi atunci începe beţia... Aceasta este puterea plăcerilor trupeşti asupra inimii noastre slabe!... Iar vâltoarea şi furtuna distracţiilor lumeşti sunt la fel. Îmi spuneţi: „Eu nu vreau să o iau razna!” Acum vă este uşor să vorbiţi, dar ce se va întâmpla mai târziu? Să presupunem că vedeţi o cameră în care este ascuns oxid de carbon şi ardeţi de dorinţa de a fi în ea şi cercetaţi modul în care să intraţi acolo. Vi se spune: „Nu mergeţi, căci acolo este oxid de carbon”. Iar dumneavoastră răspundeţi: „Dar eu nu vreau să mă asfixiez”. Vă va cruţa oxidul de carbon pentru că spuneţi că nu vreţi să vă asfixiaţi?!

Desfătările lumeşti sunt oxid de carbon. Nici nu veţi simţi cum vă veţi asfixia... Mama dumneavoastră se teme că vă veţi asfixia. Şi eu cred acelaşi lucru. Vă spun acestea ca să ţineţi atenţia încordată.

(Sfântul Teofan Zăvorâtul, Sfaturi înţelepte, Editura Egumeniţa, Galaţi, p. 50)

Categoria: Articole

Cautare:

Desfatarile lumesti sunt oxid de carbon

Vizualizari: 330

Id: 24101

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.