Despartirea sufletului de trup nu este moarte

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Despartirea sufletului de trup nu este moarte

La drept vorbind, în adevăratul înțeles al cuvântului despărțirea sufletului de trup nu este moarte; ea este doar urmare a morții. Mai este încă o moarte neasemuit mai groaznică! Moartea aceasta este începutul și izvorul tuturor suferințelor omenești, atât sufletești cât și trupești, și al acelei cumplite suferințe care este singura numită „moarte” de către noi. „Adevărata moarte”, spune Cuviosul Macarie cel Mare, „este ascunsă înlăuntrul inimii și prin aceasta omul cel din afară a murit de viu. Dacă cineva a trecut de la moarte la viață în taina inimii, acela cu adevărat viază în veci și nu mai moare. Măcar că trupurile unora ca aceștia se și despart pentru o vreme de suflete, totuși sunt sfințite și cu slavă vor învia. De aceea și numim „somn” moartea Sfinților.

(Sfântul Ignatie Briancianinov, Cuvânt despre moarte, Editura Sofia, p. 71-72)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Despartirea sufletului de trup nu este moarte

Vizualizari: 549

Id: 14994

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.