www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

Despartirea sufletului de trup nu este moarte

Despartirea sufletului de trup nu este moarte

La drept vorbind, în adevăratul înțeles al cuvântului despărțirea sufletului de trup nu este moarte; ea este doar urmare a morții. Mai este încă o moarte neasemuit mai groaznică! Moartea aceasta este începutul și izvorul tuturor suferințelor omenești, atât sufletești cât și trupești, și al acelei cumplite suferințe care este singura numită „moarte” de către noi. „Adevărata moarte”, spune Cuviosul Macarie cel Mare, „este ascunsă înlăuntrul inimii și prin aceasta omul cel din afară a murit de viu. Dacă cineva a trecut de la moarte la viață în taina inimii, acela cu adevărat viază în veci și nu mai moare. Măcar că trupurile unora ca aceștia se și despart pentru o vreme de suflete, totuși sunt sfințite și cu slavă vor învia. De aceea și numim „somn” moartea Sfinților.

(Sfântul Ignatie Briancianinov, Cuvânt despre moarte, Editura Sofia, p. 71-72)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Despartirea sufletului de trup nu este moarte

Vizualizari: 646

Id: 14994

Imagine:

Cele mai vizualizate articole din categorie
Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Calendar Republica Moldova:
Calendar ortodox stil vechi -
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.