Despre ascultarea de duhovnic

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Despre ascultarea de duhovnic

Lumea înțelege ascultarea de duhovnic ca pe un fel de aprobare a unui act, a unei acțiuni. Vreau să fac cutare lucru, am aprobare sau nu am aprobare? Din păcate, mulți rămân doar la asta.

Eu nu cer aprobarea duhovnicului meu, ci cu toată smerenia îl întreb dacă  e bine ceea ce vreau să fac. Când venim la duhovnic, trebuie sa fim gata să renunțăm la hotărârea noastră în favoarea hotărârii duhovnicului. Cere sfat duhovnicului ca de la doctor, ca de la părintele tău, ca de la slujitorul lui Dumnezeu plin de iubire care știe să te asculte. Pentru că vedem cât de bine știu duhovnicii să-și aculte ucenicii, înainte ca ucenicii să înceapă să îi asculte pe ei.

 

(Ieromonah Savatie Baștovoi, Singuri în fața libertății, Editura Cathisma, București 2009, p.51)

Categoria: Articole

Cautare:

Despre ascultarea de duhovnic

Vizualizari: 414

Id: 19088

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.