Despre cel mai bun mijloc de a dobandi smerenia

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Despre cel mai bun mijloc de a dobandi smerenia

Părintele ne învaţă cum să dobândim smerenia:

“Îţi voi spune despre cel mai bun mijloc de a dobândi smerenia. Iată ce este: orice durere care-ţi va înţepa inima mândră să o rabzi. Să aştepţi zi şi noapte mila de la Atotmilostivul Mântuitorul. Cine aşteaptă aşa va primi negreşit. Te pot încredinţa de acest lucru prin cuvântul meu de onoare. Începe şi vei vedea. Important  este să înţelegi că această durere este cea mai amară şi ascuţită săgeată care răneşte sensibilitatea inimii şi este adevăratul izvor de smerenie şi de milostiviri dumnezeieşti. În ea este tăinuită mila lui Dumnezeu. Lipseşte-te pe tine de dureri, de jigniri, de mâhnire, de neajunsuri şi vei rămâne pe deplin goală. Atunci trebuie să-ţi iei adio de la porfira (mantia), şi de la coroana împărătească, şi de la perle, şi de la pietrele preţioase, şi de la pomii raiului, şi de la îngeri, şi de la Însuşi Dumnezeu cu Preacurata Sa Maică – toate acestea îşi vor lua zborul de la tine. Acum toate acestea sunt cu tine. Doar că nu le vezi. Cu timpul însă le vei vedea şi te vei îngrozi.”

“Ia aminte: durerile sunt zestrea noastră încredinţată de Mirele nostru Hristos. Nu te lepăda de ea”.

(Stareţul Anatolie de la Optina, Editura Doxologia, p. 125)

Categoria: Articole

Cautare:

Despre cel mai bun mijloc de a dobandi smerenia

Vizualizari: 325

Id: 22930

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.