DESPRE CHILIILE CELE SPECIALE :: Tipicul cel mare al Sfantului Sava cel Sfintit

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

DESPRE CHILIILE CELE SPECIALE :: Tipicul cel mare al Sfantului Sava cel Sfintit

Capitolul 45

DESPRE CHILIILE CELE SPECIALE

Se  cuvine  sa  se  faca  o  chilie,  o  casa  pentru  a  se  aduna  la  lucrul  mainilor   practic  pentru  ca  sa  lucreze impreuna. Toate cele ce se lucreaza cu mainile dupa randuiala  asa-ziselor vietilor de obste iar unul dintre frati care este  cunoscut  ca  face  fapte bune  sa  fie pus  la  anare peste  cei  multi  pentru a-i  povatui  iar uneori  pentru ca  sa  le citeasca fratilor celor care lucreaza si alteori pentru a incerca cu ei pentru ca sa nu rada si altii dar si pentru ca sa lucreze cu dansii deci,  cu alte cuvinte,  el sa-i priveasca si sa-i ocarmuiasca atat la lucrul pe-afara  cat si la lucrul mainilor pe ceilalti frati. Dar si pe cei neanvatati pentru ca sa-i invete pe dansii Dumnezeiestile Scripturi.

Iar atunci cand  cel  mai  mare  nu este in  Manastire se  cuvine  ca  acesta  sa  ia locul  lui  si  intru  cele  duhovnicesti  daca  va  fi vrednic. Iar daca nu va fi atunci va avea macar grija de cele trupesti ca sa fie el in amandoua treburile lucrand si slavind si astfel sa urmeze Scripturi pana cand il va vedea cel mai mare pe unul ca acesta ca este deplin intru slujire iar daca se va intampla sa se arate adevarul cum ca cel mai mare este vrednic spre slujbe sau ca acesta nu-i slujeste in tacere lui  Dumnezeu, atunci  bine face ca sa  fie schimbat si in locul lui sa se duca altul, iar daca  nu este altul, atunci sa se lase Slujba pana cand se va gasi cineva potrivit pentru Slujba asta.

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.