Despre credinta crestina

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Despre credinta crestina

Credința noastră creștină ortodoxă, în comparație cu cea a confesiunilor apusene, este numită adesea mistică deoarece, fiind în contact cu o realitate spirituală, are rezultate care sunt numite în mod obișnuit supranaturale – adică se află dincolo de orice logică sau experiența pământească. Nu e nevoie să cercetezi vechea literatură ca să găsești exemple, pentru că și viața unui făcător de minuni din zilele noastre este plină de elemente mistice. Arhiepiscopul Ioan Maximovici, care a murit doar în urmă cu cincisprezece ani și a trăit în această parte a Californiei ca Arhiepsiscop de San Francisco, a fost văzut stralucind de lumină, înălțându-se de la pământ în timpul rugăciunii, a fost clarvăzător, a săvârșit vindecări miraculoase… totuși, nici una dintre acestea nu este importantă în sine; oricare din ele pot fi imitate de falșii făcători de minuni.

(Părintele Serafim Rose, Descoperirea lui Dumnezeu în inima omului, Editura Christiana, pp. 7-8, București, 1996)

Categoria: Articole

Cautare:

Despre credinta crestina

Vizualizari: 495

Id: 22768

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.