Despre deosebirea dintre generatii

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Despre deosebirea dintre generatii

O generaţie se deosebeşte de cealaltă, în primul rând pentru că cei mai în vârstă sunt întotdeauna mai înţelepţi. Iar tinerii nu au încredere în cei mai vârstnici şi, din mândrie, se consideră mai deştepţi. Dar această problemă este din toate timpurile şi la toate popoarele. Din păcate, fiecare generaţie întrebuinţează prost experienţa generaţiei anterioare. Sfânta Scriptură ne spune că nici un prooroc nu este bine primit în ţara lui. Acelaşi lucru se întâmplă şi în familie. Deseori, copilul este gata să asculte pe oricine, doar de sfatul înţelept al părinţilor nu. Este vorba de lipsa smereniei. Omul care nu este învăţat din copilărie să se smerească, să-L cinstească pe Dumnezeu şi pe părinţi devine ca un cui între generaţii.

(Pr. Evgheni Şestun, Familia ortodoxă, Editura Sofia, pp. 89-90)

Categoria: Articole

Cautare:

Despre deosebirea dintre generatii

Vizualizari: 344

Id: 18674

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.