Despre izvorul relelor

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Despre izvorul relelor

Izvorul răutăților este păcatul, isprăviți cu păcatul și se ispăvesc și relele. Ziceți, prin urmare, că păcatul nostru ne bate pe noi. Și așa ați aflat izbăvirea a tot necazul, că e destul să te întrebi, adică, în adâncul cugetului, de ce am pătimit necazul acesta sau celălalt și vei vedea că în acela ai și greșit cândva. De pildă, pățești necaz în vite, află că tot în vite ai vreo greșeală oarecare. Te-a lovit vreun lemn la cap și ți-a făcut durere, află că ai făcut vreo greșeală cu capul. Necazul, prin urmare, spune și păcatul pe care l-am făcut mai înainte de a veni necazul. Prin urmare, de azi înainte ia aminte ce mai semeni ca să știi ce vei culege.

(Părintele Arsenie Boca, Lupa duhovnicească cu lumea, trupul și diavolul, Editura Agaton, Făgăraș, 2009, p. 20)

Categoria: Articole

Cautare:

Despre izvorul relelor

Vizualizari: 334

Id: 21408

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.