Despre menirea femeii

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Despre menirea femeii

Ea și umblă prin viață ca purtătoare a dragostei. În dragoste constă forța sa principală, făgăduința, sensul existenței sale, și nu atât în dragoste ca manifestare a copulației și nașterii de prunci, pur naturale, cât în dragoste în primul rând ca vibrație subtilă a mișcărilor elevate sufletești, spirituale; dragostea este organul ei cel mai ziditor: femeia ce radiază dragoste spiritualizată este o comoară spirituală pentru poporul său.

Fără dragoste nu există nici căsnicie, nici maternitate, nici paternitate, nici familie adevărată, nici frați adevărați, nici surori adevărate: totul este fără sens, totul este mort. Cine vrea să își clădească o familie fără dragoste, acela nimicește însăși esența ei, lipsește de suflet trupul, profanează sacrul și tot ce ar zidi va fi fragil și vulgar, iar viața lui va fi înșelare și autoînșelare de la un cap la altul.

(Viața de familie, Editura Sophia, București, 2009, p.46)

Categoria: Articole

Cautare:

Despre menirea femeii

Vizualizari: 466

Id: 17313

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.