Despre nevointa ascunsa

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Despre nevointa ascunsa

În așa fel trebuie să trăim nevoița noastră noi, creștinii, încât ceilalți să nu prea știe ce nevoință avem. Iosif a trăit în așa fel în casa lui Faraon, încât a câștigat dragostea și respectul acestuia, s-a căsătorit cu fiica mai marelui preoților egiptului care, desigur, era un preot idolatru, un preot care aduce jertfă demonilor. Și cu atâta înțelepciune s-a purtat dreptul Iosif, încât nici de Dumnezeu Cel Viu nu s-a îndepărtat și nici pe ceilalți nu i-a sfidat prin evlavia sa, nu i-a smintit, nu i-a ridicat împotriva sa. Lot a putut fi drept în Sodoma, între homosexuali și păcătoși de tot felul. De ce? Pentru că nu i-a judecat. De aceea el a fost Lot.

Asa că viața sfântă nu vede în ceilalți sminteală. Pentru că e smerită, pentru că nu judecă. Și dacă avem această stare, biruim toate. Și nu mai avem împotrivire.

(Ieromonah Savatie Baștovoi, Singuri în fața libertății, Editura Cathisma, București 2009, p. 15)

Categoria: Articole

Cautare:

Despre nevointa ascunsa

Vizualizari: 341

Id: 17983

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.