Despre prevedere in faptele noastre

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Despre prevedere in faptele noastre

Nu trebuie să dăm crezare oricărui cuvânt și nici să dăm ascultare oricărei porniri lăuntrice, ci să cântărim fiecare lucru, după Dumnezeu, cu înțelepciune și cu îndelungă băgare de seamă.

Mare înțelepciune este să nu faci nimic cu grăbire, și să nu stărui cu încăpățânare în ceea ce crezi tu. De asemenea, tot înțelepciune este să crezi fără cernere tot ceea ce grăiesc oamenii și să nu porți de îndată pe la urechile altora ce se aude și ce se crede.

Dumnezeu trebuie să fie țelul cel din urmă al faptelor noastre, ca și al năzuințelor noastre. Și cum nimeni nu se cunoaște pe sine, așa că nu poate fi sieși călăuză, înțelepciunea ne învață să nu pornim la o ispravă mai de seamă până ce nu primim sfat, în duh de supunere, de umilință. Această cuvenită temere de tine însuți scutește de căderi și curăță inima. Sfatul te va păzi – zice Scriptura - și te va întoarce de la calea cea rea.

(Ieromonah Arsenie Boca, Tinerii, familia și copii născuți în lanțuri, Editura Credința Strămoșească, p. 203)

Categoria: Articole

Cautare:

Despre prevedere in faptele noastre

Vizualizari: 346

Id: 18010

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.