Despre Rai

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe

Vă invităm să vizionati un scurt documentar video despre Icoana Maicii Domnului aflată in Catedrala Mitropolitană din Iași.

Despre Rai

Raiul este împărăţia lui Dumnezeu în care va răsplăti pe toţi cei ce ascultă şi împlinesc voia Sa. Sfântul Apostol Pavel, care a fost răpit până la al treilea cer, spune: „Cele ce ochiul n-a văzut şi urechea n-a auzit şi la inima omului nu s-a suit, pe acestea le-a gătit Dumnezeu celor ce-L iubesc pe El” (I Cor. 2, 9).

În lumea aceasta au fost, sunt şi vor fi sute de împărăţii cu mii de generaţii de oameni, dar nu există nici un singur om care să fi fost atât de fericit încât să nu ştie ce este plânsul, durerea şi întristarea. Din milioanele de familii, nu aflăm una din care să lipsească necazul şi durerea. Deci noi, pământenii, putem zice că suntem între Rai şi iad, avem bucurii, dar avem şi necazuri, însă deosebirea între acestea pământeşti şi cele din Rai, e ca între cer şi pământ.

În rugăciunile Bisericii, pe care le facem pentru iertarea păcatelor şi odihna celor adormiţi în Domnul, zicem: „Odihneşte Doamne, sufletele adormiţilor robilor Tăi, în loc luminat, în loc de odihnă de unde a fugit toată durerea, întristarea şi suspinarea!” Aşa este Raiul. Fericirea Cerului nu avem cu ce o asemăna, putem zice doar că pe pământ este sănătate şi boală, iar în cer va fi numai fericire, pe când în iad va fi numai durere şi suferinţă.

În Rai ochiul se va desfăta văzând frumuseţea şi slava lui Dumnezeu şi alte multe frumuseţi neînchipuite; auzul se va veseli de cântece nemaiauzite; gustul se va îndulci neîncetat; mirosul va simţi cele mai aromate parfumuri; pipăitul se va desfăta de cele mai alese şi mai neînchipuite frumuseţi. Bineînţeles că toate acestea nu vor fi materiale, ca aici pe pământ, ci în chip spiritual.

(Arhim. Serafim Man, Crâmpeie de propovăduire din amvonul Rohiei, Editura Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului, 1996, pp. 176-177)

Categoria: Articole

Cautare:

Despre Rai

Vizualizari: 599

Id: 12501

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe
Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.