Despre sminteala

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Despre sminteala

Sminteală înseamnă scoatere de pe calea bună, deraiere a gândi­rii, deraiere a simţirii, în final deraiere a trăirii. Se răstoarnă gân­direa, cele considerate temeinic întemeiate îşi pierd stabilitatea, si­guranţa, caracterul de repere pentru calea cea dreaptă... Sminteala este soră cu ispita, îi urmează adesea îndeaproape. Căderea în ispită produce sminteală, atât la nivel personal, cât şi la acela al unei obşti mai mici sau mai mari. 

(Costion Nicolescu, Mic tratat de iubire, Editura Doxologia, Iaşi, 2012, pp. 368-369)

Categoria: Articole

Cautare:

Despre sminteala

Vizualizari: 255

Id: 15063

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.