Dezlegarea celui oprit de la impartasanie

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Dezlegarea celui oprit de la impartasanie

Cineva care este oprit de la Împărtășanie un număr mai mare de ani mai poate fi dezlegat?

Desigur, Spovedanie fără dezlegare nu poate fi. Trebuie să fie dezlegat la Spovedanie, însă doar dacă penitentul promite că nu va mai face acel păcat. Dacă el nu-și dă cuvântul că o să-l părăsească, chiar dacă ia sau nu Împărtășanie, noi nu-l dezlegăm. Pe un om îndoielnic, nehotărât, îl mai lăsăm: „Mai roagă-te, mai postește, mai du-te la mănăstire!” și apoi îl dezlegăm, dar trebuie să se hotărască odată. Dezlegăm doar pe cel care se angajează că lasă păcatul. Canonul de la duhovnic nu poate fi schimbat de alt duhovnic, dacă acesta încă mai trăiește. Numai dacă duhovnicul cuiva a murit și a avut un canon ca, de exemplu, timp de doi ani să nu se împărtășească, alt duhovnic, care vine după moartea lui, poate să-i schimbe canonul.

(Părintele Ioanichie Bălan, Spovedania, Taina împăcării, Editura Doxologia, Iași, 2013, pp. 46-47)

Categoria: Articole

Cautare:

Dezlegarea celui oprit de la impartasanie

Vizualizari: 370

Id: 21406

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.