Deznadejdea - arma diavolului

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Deznadejdea - arma diavolului

După cum Domnul se întristează când vede primejduită mântuirea sufletelor noastre, tot așa ucigătorul de oameni diavol se mâhnește când vede pe om venindu-și întru sine și întorcându-se de la păcat. De aceea, multă sârguință pune el să ducă pe păcătos la deznădejde. Iuda vânzătorul a fost laș și neîncercact în luptă și de aceea vrăjmașul văzându-i descurajarea, s-a năpustit asupra lui și l-a silit să se spânzure. Dar Petru - piatra cea tare - când a căzut în păcatul cel înfricoșat (al lepădării de Domnul), ca unul ce era încercat în lupte, nu s-a descurajat și nu și-a pierdut cumpătul, ci a vărsat lacrimi amare din inimă zdrobită și vrăjmașul, văzând lacrimile lui, și-a simțit privirea arsă ca de foc și a fugit departe de el, gemând de durere.

(Arhim. Dosoftei Morariu, Sfântul Serafim de Sarov, Editura Mănăstirea Sihăstria, Vânători, 2004, p. 378)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Deznadejdea - arma diavolului

Vizualizari: 386

Id: 15430

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.