Deznadejdea – moartea amagirilor noastre

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Deznadejdea – moartea amagirilor noastre

Aceasta este deznădejdea, aceasta este moartea și pornirea firească a omului, care-și descoperă această condiție a sa; să dispară, pentru că el nu suportă condiția sa, pentru că el, în mintea lui, care este dată de la Dumnezeu bună, înțelege că o astfel de făptură nu-și are rostul. Și, cu adevărat, o astfel de făptură nu-și are rostul, dacă ea nu va fi împlinită prin reîntâlnirea cu Dumnezeu, de unde a pornit, ca toate aspirațiile și dorințele lui să devină o realitate și el să-și recapete starea lui dintru început, starea lui firească.

Deznădejdea survine atunci când omul își dă seama că el, în toată ființa sa, nu poate să devină ceea ce ar vrea să fie, că el nu este ceea ce credea el că este.

(Ieromonah Savatie BaștovoiPuterea duhovnicească a deznădejdii, Editura Reîntregirea, Alba-Iulia, 2014, p. 85)

Categoria: Articole

Cautare:

Deznadejdea – moartea amagirilor noastre

Vizualizari: 367

Id: 5910

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.