Diferite bunuri

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Diferite bunuri

Dacă crezi în Dumnezeu, dar totodată crezi că bunurile naturale sunt micile bunuri pe care Dumnezeu le dă oamenilor, atunci înţelegerea ta despre Dumnezeu este foarte scăzută.

Toate bunurile naturale sfârşesc cu amărăciune. Iar Dumnezeu nu este un vânător care momeşte fiarele.

Bunurile naturale sunt daruri de mâna a doua ale lui Dumnezeu. Darurile lui Dumnezeu de mâna întâi sunt bunurile duhovniceşti.

Bunurile naturale le dă Dumnezeu oamenilor cu un singur rost: ca să aducă aminte de bunurile mai înalte, mai dulci şi mai trainice. În adevăr, cel care nu înţelege lucrul acesta nu este înţelept, iar cel care nu-şi însuşeşte lucrul acesta este nefericit.

Bunurile naturale, împreună cu întregul univers, sunt numai poftirea la ospăţul împăratului cu vestirea mâncărurilor şi a darurilor, a cântărilor şi a jocurilor.

Ferice de cel care se bucură de poftire şi se grăbeşte să-i răspundă. Ferice de cel care socoteşte poftirea numai poftire.

Dar vai de cel care socoteşte poftirea împăratului drept ospăţ adevărat, se laudă şi se bucură nebuneşte de ea, dar uită să răspundă poftirii împăratului.

(Sfântul Nicolae VelimiroviciÎnvățături despre bine și rău, Editura Sophia, București, 2006, pp. 75-76)


Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Diferite bunuri

Vizualizari: 485

Id: 6670

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.