Din ce motiv amanam spovedania cel mai adesea?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Din ce motiv amanam spovedania cel mai adesea?

Dumneavoastră ştiţi care este tactica diavolului? Ştiind că un om oarecare are un păcat mai mare sau mai mic, se străduieşte ca omul să nu se pocăiască. Cu acest scop el se străduieşte pe toate căile să micşoreze în faţa omului greutatea păcatului, inspirându-i astfel de gânduri: «Acest păcat nu este important... Dumnezeu oricum ţi-l va ierta» ş.a. Şi chiar se străduieşte ca omul să uite acest păcat. Dar când omul are ocazia să mărturisească acel păcat, atunci diavolul caută, în orice chip, să mărească greutatea păcatului, căutând să-l convingă că păcatul este atât de mare, încât Dumnezeu niciodată nu îl va ierta. Şi se străduieşte să-l tragă pe om la tristeţe şi deznădejde. Vedeţi cât de viclean este diavolul!

 

(Starețul Varsanufie de la Optina, Editura Doxologia, Iași, 2010, p. 150)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Din ce motiv amanam spovedania cel mai adesea?

Vizualizari: 360

Id: 15577

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.