Dragostea nu poate fi saturata!

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Dragostea nu poate fi saturata!

Noi am primit o descoperire care zice că Dumnezeu Dragoste este. În viaţa noastră pământească, dragostea este cea mai preţioasă împlinire şi fericire. Dar „iubirii lui Dumnezeu îi este propriu nesaţiul”. De multe ori am întâlnit gândul că, dacă dragostea poate fi săturată, atunci va veni momentul saţiului. Iar nesaţiul indică faptul că această încordare limită nu slăbeşte nici pentru o clipă. În dragostea de Dumnezeu nu este şi nu poate fi săturare. „Iubirea lui Dumnezeu nu cunoaşte şi nu poate cunoaşte săturarea. Nu îşi are loc nici împuţinarea, nici orice fel de clătire în energia Vieţii nestrămutate. Şi tocmai această nestrămutare este esenţa fericirii. Ba chiar şi pe pământ, chinul nostru constă nu atât în aceea că suferim, sau că împreună-pătimim, ci în faptul că, din pricina acestor manifestări ale iubirii – noi murim”.

(Arhimandritul Sofronie, Cuvântări duhovniceşti, vol I, Editura Accent Print, p. 67)

Categoria: Articole

Cautare:

Dragostea nu poate fi saturata!

Vizualizari: 495

Id: 11275

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.