Duhovnicul intelept si femeia care „facuse toate pacatele”

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Duhovnicul intelept si femeia care „facuse toate pacatele”

O creștină a hotărât să se spovedească, dar nu știa cum să procedeze. A urmat atunci sfatul unei alte femei și aceasta a învățat-o: „Spune: ‹‹sunt vinovată întru toate!›› și cu asta, basta.” Iar ea, fiind foarte naivă, a luat de bune cele spuse de prima creștină și, încurajată, a mers la slujitorul lui Dumnezeu.

Când preotul a întrebat-o despre păcatele ei, ea a răspuns liniștită: „Părinte, întru toate sunt vinovată!” și gândea că și-a încheiat spovedania sa. „Dar cai ai furat?”, a întrebat-o surprins părintele. „Cum să fi furat cai!?” s-a minunat ea. „Nici nu mi-a trecut prin minte să săvârșesc un asemenea păcat!” „A, înseamnă că tu nu ești în toate vinovată!”, a zis înțeleptul duhovnic. „Există oameni care fură și cai. Iar tu, se vede, nu ai săvârșit acest păcat. Hai să vedem, în parte, cu ce ai greșit!” Astfel a adus-o la adevărata spovedanie.

(Arhimandrit Serafim Alexiev, Leacul uitat – Sfânta Taină a Spovedaniei, Traducere din limba bulgară de Gheorghiță Ciocioi și Petre-Valentin Lică, Editura Sophia, București, pp. 80-81)

Categoria: Articole

Cautare:

Duhovnicul intelept si femeia care „facuse toate pacatele”

Vizualizari: 341

Id: 15103

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.