Duhul lumesc in monahism

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Duhul lumesc in monahism

— Ați spus, Părinte, că duhul lumesc intră în monahism și se pierde râvna duhovnicească. Se va păstra, oare, duhul adevărat al monahismului?

— Este o furtună; nu va lăsa Dumnezeu.

— Părinte, gândul mă întreabă: Mai există vieți de obște care să călătorească duhovnicește?”.

— Aceasta mai lipsea, să nu mai existe. Atunci ne-ar fi dus Maica Domnului pe toți laolaltă la pușcărie... Există monahi care trăiesc foarte duhovnicește, fără zgomot (n.b. să iasă în evidență). Există suflete (n.tr. virtuoase) în fiecare mănăstire, în fiecare mitropolie etc. Acestea sunt cele ce înduplecă pe Dumnezeu și pentru care El încă ne mai rabdă.

(Cuviosul Paisie Aghioritul, Cuvinte duhovnicești, vol.I: Cu durere și dragoste pentru omul contemporan, traducere de Ieroschimonah Ștefan Nuțescu, Editura Evanghelismos, București, 2003, p. 81)

Categoria: Articole

Cautare:

Duhul lumesc in monahism

Vizualizari: 239

Id: 19069

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.