Dumnezeu a zidit alt dumnezeu

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Dumnezeu a zidit alt dumnezeu

Dumnezeu fiind Tatăl nostru, a pus pe om să stăpânească toată lumea aceasta sau, cum zice Sfântul Nicodim Aghioritul: „Dumnezeu a zidit alt dumnezeu. A zidit pe om şi l-a pus pe el alt dumnezeu peste toate câte le-a făcut El.”  Auzi cum spune? L-a pus Dumnezeu Cel Unul din fire, pe omul-dumnezeu după dar să stăpânească toate cele făcute de El. De aceea a şi zis către el: Eu am zis: dumnezei sunteţi şi fii ai Celui Preaînalt (Psalm 81, 6). Însă când l-a pus Dumnezeu pe om să stăpânească toate cele făcute de Dânsul, i-a dat şi puterile potrivite, cu care omul să poată stăpâni toate cele zidite de El. (…) Dar miliarde de taine sunt în natură, care încă nu s-au descoperit omului. El se cam mândreşte că ştie multe acum, dar nu ştie că e încă la început, a luat o lingură din tot oceanul de apă al cunoştinţelor şi tainelor, pe care o să i le mai descopere Dumnezeu, Care din iubirea Lui de oameni cea negrăită, fiindcă omul e după chipul şi asemănarea Lui, îl învaţă ca părintele pe copii.

(Mânca-v-ar Raiul – III, Editura Mănăstirea Sihăstria, p. 40-42)

Categoria: Articole

Cautare:

Dumnezeu a zidit alt dumnezeu

Vizualizari: 305

Id: 12376

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.