Dumnezeu binecuvinteaza toate ale omului si pe om

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Dumnezeu binecuvinteaza toate ale omului si pe om

Cineva care-L are pe Domnul Hristos în suflet, are împlinire prin El şi împlinirea aceasta este în suflet, este ceea ce-l face pe om să se simtă bine în această viaţă pământească. Bineînţeles, sunt de trebuinţă şi cele trupeşti, şi Dumnezeu binecuvântează tot ce ne trebuie pentru viaţa trupească. Când un preot stă la masă cu credincioşii, de obicei binecuvântează hrana pe care o primesc toţi, pentru că Dumnezeu binecuvântează de fapt şi ce este de trebuinţă sufletului şi hrana trupească, şi băutura trupească, apa în special şi chiar vinul, şi ce se foloseşte la masă pentru întremarea trupului, este cu binecuvântare, pentru că Dumnezeu binecuvintează toate ale omului şi pe om. Şi atunci, dacă Dumnezeu binecuvântează acestea pentru binele omului, tot El este Cel care dă şi cele mai presus de lumea aceasta, prin care se împlineşte omul.

(Părintele Teofil Părăian, Lumini de gând, Editura Antim, Cluj, 1997, p. 135)

Categoria: Articole

Cautare:

Dumnezeu binecuvinteaza toate ale omului si pe om

Vizualizari: 408

Id: 16876

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.