Dumnezeu, cercetand inimile si rarunchii, Isi arata dreptatea Sa

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Dumnezeu, cercetand inimile si rarunchii, Isi arata dreptatea Sa

Dumnezeu, cercetând inimile şi rărunchii, Îşi arată dreptatea Sa. A fost cercetată inima lui Avraam, daca iubeşte pe Dumnezeu din tot sufletul lui şi din toată inima sa, când i-a poruncit lui să aducă jertfa pe Isaac, ca să arate că nu iubeşte pe fiul său mai mult decât pe Dumnezeu. Cercetat a fost şi Iacov, împotriva căruia a uneltit fratele său Isav, pentru ca, în mijlocul atâtor păcate ale lui Isav, lacov să strălucească neîntunecându-i-se iubirea de frate. Inimile acestora au fost cercetate. Au fost cercetaţi rărunchii lui Iosif, când, în faţa dragostei nebune a desfrânatei lui stăpâne, Iosif a preferat curăţia castităţii în locul plăcerii ruşinoase. losif a fost cercetat pentru ca cei care privesc la judecata lui Dumnezeu să înţeleagă că cinstea care s-a dat lui Iosif i s-a dat pe bună dreptate, deoarece castitatea lui a strălucit în acele mari încercări.

(Sfântul Ierarh Vasile cel MareTâlcuiri la Psalmi, Editura Sophia, București, 2004, p. 37)
Sursa: Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Dumnezeu, cercetand inimile si rarunchii, Isi arata dreptatea Sa

Vizualizari: 443

Id: 17748

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.