Dumnezeu este Bunul cel mai de pret

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Dumnezeu este Bunul cel mai de pret

Bunul cel mai de preț în această viață și în cea viitoare este Dumnezeu, Cel veșnic viu, atotdesăvârșit, atofericitor. Cei ce au agonisit acest Bun, cei care Îl au în suflet sunt cei mai fericiți oameni. Tot restul, cele pământești, cele ale vieții socotite drept bunuri nu sunt decât deșertăciuni, vid. Toate cele pe care le am lângă mine sau pe mine, nu mă exprimă, nu mă recunosc în ele. Chiar și trupul meu, cel în care sunt îmbrăcat și din care sunt alcătuit, părțile existenței mele pământești, nu sunt, propriu-zis, eul meu.

(Sfântul Ioan de Kronstadt, Viața mea în Hristos, traducere de Boris Buzilă, Editura Sophia, București, 2005, p. 113)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Dumnezeu este Bunul cel mai de pret

Vizualizari: 381

Id: 9094

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.