Dumnezeu il iubeste pe cel ce da cu bucurie

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Dumnezeu il iubeste pe cel ce da cu bucurie

Deseori, când facem vreo colectă, îi silim pe oameni, facem presiuni să dea chiar dacă nu doresc. Este posibil ca aceştia să aibă şi să poată dărui, însă această milostenie nu este luată în socoteală de Dumnezeu, pentru că o fac fiind siliţi. Ea este milostenie de nevoie.

Să nu dăm cu tristeţe, cu neplăcere, cugetând: „Am dat atâta, aveam atâta, acum am mai puţin. Vai, ce mă fac? Trebuie să dau, însă acum, iată, o să mă lipsesc, o să am mai puţin”. O astfel de milostenie nu este primită de Domnul.

Pre cel ce dă cu voie bună iubeşte Dumnezeu” (II Cor. 9:7). Dumnezeu îl primeşte şi-l iubeşte pe cel ce dă cu o bună dispoziţie a inimii, pe cel ce nu şi-a îngreuiat inima şi nu s-a întristat pentru milostenia făcută. Şi nici când este silit să dea de nevoie, inima să nu i se strângă!

(Arhimandrit Epifanie Theodoropulos, Toată viața noastră lui Hristos Dumnezeu să o dăm, Editura Predania, București, 2010, p. 81)

Categoria: Articole

Cautare:

Dumnezeu il iubeste pe cel ce da cu bucurie

Vizualizari: 513

Id: 12347

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.