Dumnezeu iubeste pe toti oamenii la fel

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Dumnezeu iubeste pe toti oamenii la fel

Am fost fericit să-l întâlnesc și să-l cunosc pe părintele Modest, un viețuitor al obștii monahale de la Konstamonitu, un învățător neobosit al dragostei dumnezeiești. Toate predicile sale erau bazate pe dragoste, centrul vieții duhovnicești. De multe ori spunea:

– Până când nu simțim că toți oamenii sunt frații și surorile noastre, iar noi suntem frații și surorile lor, Sfântul Duh nu Se va sălășlui niciodată în inima noastră. Dumnezeu iubește pe toți oamenii la fel, pe cel mai mare păcătos și pe cel mai sfânt om. În același fel ar trebui să îmbrățișăm pe oricine în inima noastră. Dragostea rabdă, dăruiește, îndură. «Dumnezeu este dragoste».

Un bătrân a spus:

– Oricine iubește pe Dumnezeu, nu-l iubește doar pe aproapele lui, ci și întreaga creație: copacii, iarba, florile. El iubește orice cu aceeași dragoste.

(Arhimandritul Ioannikios, Patericul atonit, traducere de Anca Dobrin și Maria Ciobanu, Editura Bunavestire, Bacău, 2000, pp. 25-26)

Categoria: Articole

Cautare:

Dumnezeu iubeste pe toti oamenii la fel

Vizualizari: 472

Id: 13530

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.