Dumnezeu refuza sa ne accepte ca sclavi

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Dumnezeu refuza sa ne accepte ca sclavi

Al doilea lucru pe care l-am descoperit era că Dumnezeu nu numai că nu ne vrea slugarnici, subordonaţi Lui, ci pledează ca nimeni altul pentru demnitatea omului. El refuză să ne accepte ca sclavi. Nu îngăduie să renunţăm la demnitatea noastră de fii. Amintiţi-vă de pilda fiului risipitor. În starea lui umilitoare, fiul risipitor este gata să recunoască faptul că nu mai este vrednic să fie numit fiu, dar în dorinţa lui de a fi primit din nou în mijlocul familiei pe care o părăsise, a tatălui, el e gata să fie primit ca slujitor. Cu toate acestea, când vine să se mărturisească, tatăl îi îngăduie să spună doar: Nu mai sunt vrednic să mă numesc fiul Tău (Luca 15, 19) şi apoi îl întrerupe, deoarece fiul său poate fi un fiu nevrednic, dar nu poate fi un servitor vrednic. Calitatea de fiu este un dar care nu se poate pierde, deşi poate fi întinat. Această viziune a unui Dumnezeu care respectă demnitatea umană, Care pledează pentru aceasta şi Care nu va accepta să aibă o relaţie degradată cu omul m-a umplut de admiraţie şi de respect, dar şi de o dragoste incipientă pentru El.

(Mitropolitul Antonie de Suroj, Făcând din viaţă rugăciune, Editura Sofia, p. 38-39)

Categoria: Articole

Cautare:

Dumnezeu refuza sa ne accepte ca sclavi

Vizualizari: 450

Id: 9474

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.