Dumnezeu stie mai bine ceea ce ne este de folos

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Dumnezeu stie mai bine ceea ce ne este de folos

S-a păstrat o povestire despre mama unui renumit decembrist, Râleev, publicată la vremea sa într-o revistă.

Râleeva era văduvă şi avea un singur fiu, pe care îl iubea cu tot sufletul. Şi iată că, odată, fiul ei de cinci sau şase ani s-a îmbolnăvit. Mult timp l-au tratat şi, în cele din urmă, doctorii, fară puterea de a mai face ceva, au plecat, iar mama lui a căzut în genunchi înaintea icoanelor şi a început să se roage cu putere pentru salvarea fiului. Printre rugăciuni, ea a căzut într-un somn uşor şi a văzut o piaţă mare, în care se auzeau sunetele muzicii militare şi larma mulţimii de oameni. Deodată a fost scos eşafodul, pe care era o spânzurătoare şi pe eşafod fusese adus fiul ei şi spânzurat... Ea, de frică, s-a trezit. „Doamne, - a strigat mama îndurerată - ştiu ce înseamnă acest vis - nu a fost o nălucire, ci a fost trimis pentru mustrarea mea, însă tot Te rog, lasă-l pe fiul meu între cei vii”.

Domnul i-a ascultat rugăciunea şi fiul s-a însănătoşit, spre marea uimire a doctorilor, care nu ştiau cui i se atribuie o asemenea vindecare (totuşi, în vremea aceea şi doctorii erau credincioşi).

Au trecut mulţi ani. Râleev a crescut şi s-a împrietenit cu oameni care îl respingeau pe Dumnezeu şi tot ce era sfânt şi care doreau să închidă toate bisericile şi să oprească slujba dumnezeiască şi, de asemenea, care se răzvrăteau împotriva stăpânirii. Ei au alcătuit o grupare cu scopul de a răsturna puterea absolută şi a întemeia republica. Însă complotul a fost descoperit şi membrii lui, în rândul cărora se afla şi Râleev, au fost executaţi. Şi iată că mama lui Râleev a văzut aievea piaţa cea mare, în care erau mulţimi de oameni şi se auzeau sunetele muzicii militare. A fost scos eşafodul, pe care era o spânzurătoare şi Râleev a fost spânzurat. Mama lui nu a cârtit, nu a căzut în deznădejde, ci cu tărie a rostit: „Drept eşti Tu, Doamne, şi drepte sunt judecăţile Tale”.

Domnul ştie mai bine decât noi ce ne este de folos şi ce ne dăunează, de aceea trebuie să avem încredere în îndrumarea Lui. Rămâneţi în Biserică şi fiţi credincioşi lui Hristos Dumnezeu.

(Starețul Varsanufie de la Optina, Moștenire duhovnicească, traducere de Cristea Florentina, Editura Bunavestire, Galați, 2002, pp. 283-284)

Categoria: Articole

Cautare:

Dumnezeu stie mai bine ceea ce ne este de folos

Vizualizari: 374

Id: 20797

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.