Dupa ce trece ispita, putem vedea ca inauntrul ei se afla viata vesnica!

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Dupa ce trece ispita, putem vedea ca inauntrul ei se afla viata vesnica!

Uneori omul caută voia lui Dumnezeu sau să fie slobozit de vreo patimă, iar Dumnezeu îngăduie ca vreo situație grea să ni se întâmple și care ne va aduce rezultatul dorit. Dar, la prima vedere lucrul pare greu, iar omul crede că e vorba de o ispită venită din pricina nepăsării sau a neglijenței. Totuși, atunci când folosul ce apare în urma pătimirii situației grele sau a ispitei se dezvăluie, se vede limpede că în spatele acestora a fost voia lui Dumnezeu sau slobozirea din patima pentru care se rugase la Dumnezeu. Astfel, învățăm că în orice ispită avem nevoie de răbdare și înfrânare pentru a constata ce este ascuns în ea după ce va fi trecut. De multe ori apare o ispită care, la prima vedere, nu pare să tăinuiască nimic mântuitor în ea. Totuși, mai târziu, vedem ca înăuntrul ei se află viața veșnică!

(Comori duhovnicești din Sfântul Munte Athos, Culese din scrisorile și omiliile Avvei Efrem, Editura Egumenița, p.238)

Categoria: Articole

Cautare:

Dupa ce trece ispita, putem vedea ca inauntrul ei se afla viata vesnica!

Vizualizari: 438

Id: 19715

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.