Durere de dinti

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Durere de dinti

Îmi scrii că te dor toţi dinţii. Ce putem face? Trebuie să mai şi răbdăm în loc să facem. Faptele pe care le socoteşti neîndestulătoare, înlocuieşte-le prin răbdarea bolii cu mulţumire, iar dacă chiar şi în boală te vor împresura patimile, atunci ce s-ar fi putut întâmpla în plină sănătate şi petrecere liniştită? (Sfântul Cuvios Macarie de la Optina)

Vă compătimesc pentru durerea de dinţi pe care o aveţi, dar să ştiţi că şi eu sufăr din cauza lor. Cum să nu ne doară? Câtă muncă au sărmanii în mestecarea diferitelor mâncăruri, câte lovituri primesc de fiecare dată din partea limbii la mânie, la vorbirea în deşert şi la glume? Cum încă se mai ţin în gura noastră? Acestea vi le-am spus în legătură doar cu dinţii mei, iar ai voştri dor de la scorbut. (Sfântul Cuvios Anatolie de la Optina)

(Filocalia de la Optina, traducere de Cristea Florentina, Editura Egumenița, Galați, 2009, pp. 67-68)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Durere de dinti

Vizualizari: 409

Id: 10588

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.