E smerit mandruletul

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

E smerit mandruletul

Un creștin cu viață bună, a bătut la ușa Mântuitorului să-i deschidă. Și a întrebat: “Cine este acolo?" “Un creștin iubitor al Tău". “Nu se poate. Nu ești pregătit. Nu-ți deschid!" Îngrijorat, foarte îngrijorat, și-a dat seama de ce. Pentru că el trăise o viață creștină cum a știut el. Trebuie să fac o paranteză: smerenia s-a cam raționalizat. A trecut într-un fel de obicei speculat, după cum se spune: “E smerit, mândrulețul!" S-a frământat el: “Care ar putea să fie motivul pentru care nu mi-a deschis?" Și, frământându-se, a intrat într-o smerenie autentică, căci nu e ușor să te frămânți când nu te primește Hristos, mai ales pentru un om care crede și trăiește în Hristos, cu nădejdea veșniciei alături de Hristos. Și s-a dus smerit și a bătut la ușă. “Cine este acolo?" “Tu ești", a zis credinciosul. Mântuitorul i-a răspuns: “Dacă tu ești Eu, intră!" Avea aceiași identitate cu El! Cum spune Sfântul Simeon: “Dumnezeu se adună cu dumnezeii, după har".

(Arhimandrit Ioanichie Bălan, Ne vorbește Părintele Arsenie, Vol 1, Editura Mânănstirea Sihăstria Neamț, 2010, p. 5)

Categoria: Articole

Cautare:

E smerit mandruletul

Vizualizari: 571

Id: 19851

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.