Esenta crestinismului este iubirea

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Esenta crestinismului este iubirea

În cei care se aseamănă mai mult cu Domnul Iisus se găsesc înmănunchiate toate însuşirile Lui, dar mai ales dragostea neschimbată. Dragostea lui Dumnezeu este minunată, nu numai fiindcă ea este dusă până la capăt, ci mai ales pentru că este dusă până la capăt pentru toţi, chiar şi pentru vânzătorul Său, chiar şi pentru călăii Săi. Această dragoste n-a făcut rău nimănui, nici măcar nu a dorit răul nimănui, căci Dragostea ştie să le facă pe toate, numai răul nu ştie să-l facă.

Suflete creştin, nu te mai numi astfel dacă nu ai iubire! Nimic nu este mai creştin decât iubirea şi nimic mai păgân ca lipsa ei. Pentru a fi un om viteaz îţi trebuie tărie. Pentru a fi un om drept îţi trebuie cinste. Pentru a fi vrednic îți trebuie conştiinţă. Pentru a fi sfânt, îţi trebuie neapărat iubire.

(Un mare mărturisitor crestin: Preotul Constantin Sarbu, Editura Bonifaciu, București, 2008, pp. 161-162)

Categoria: Articole

Cautare:

Esenta crestinismului este iubirea

Vizualizari: 210

Id: 5527

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.