Este un pacat cantarea imnelor si a poeziilor duhovnicesti?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Este un pacat cantarea imnelor si a poeziilor duhovnicesti?

Cântarea imnelor şi a poeziilor duhovniceşti nu este un păcat. Este un lucru bun pentru mireni. Gândurile şi motivaţiile bune dau naştere unei dispoziţii sănătoase, mai bună decât cea dată de cântecele mireneşti. Pentru monahi nu este potrivită cântarea de imne. Aceasta îi abate de la rugăciune. Se poate oare asemui vreun imn cu Rugăciunea lui Iisus? Ea le depăşeşte pe toate, este cea mai înaltă bucurie şi mângâiere. Toate celelalte nu fac decât să împiedice rugăciunea.

(Starețul Nicon de la Optina, Editura Doxologia, Iași, 2013, p. 219)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Este un pacat cantarea imnelor si a poeziilor duhovnicesti?

Vizualizari: 407

Id: 13007

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.