Esti lacom, nesatios, zgarcit?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Esti lacom, nesatios, zgarcit?

Eşti lacom, nesăţios, zgârcit? Gândeşte-te: cine ţi-a dat viaţă? Banii? Sau pâinea? Nu Dumnezeu? Nu oare cuvântul Său te-a trezit la viaţă pe tine şi toate făpturile? Nu Fiul lui Dumnezeu „ţine toate cu cuvântul puterii Sale” (Evrei 1, 3)?

Oare, te menţii în viaţă numai cu bani, cu pâine, cu apă şi cu vin? Nu cu tot cuvântul care iese din gura lui Dumnezeu va trăi omul (cf. Matei 4, 4)? Banii şi pâinea nu sunt oare praf şi pulbere? Oare nu pâinea este cel din urmă lucru de care avem nevoie pentru a ne menţine în viaţă? Totul a fost creat şi se ţine prin cuvânt. Din Cuvânt izvorăşte viaţa. Prin El se menţine.

(Sfântul Ioan din Kronstadt, Viaţa mea în Hristos, Editura Sophia, Bucureşti, 2005, p. 310)

Categoria: Articole

Cautare:

Esti lacom, nesatios, zgarcit?

Vizualizari: 206

Id: 23826

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.