Eu sunt nimic!

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Eu sunt nimic!

Cunoaște-ți nimicnicia ta și mereu să ții minte că tu singur de la tine nu poți face nici un bine prin care te-ai putea arăta vrednic de Împărăția Cerurilor. Ascultă ce vorbesc părinții cei înțelepțiți de Dumnezeu: Sfântul Petru Damaschin adeverește că „nimic nu este mai bine decât a-și cunoaște cineva neputința și necunoștința sa și nimic nu este mai rău decât a nu cunoaște aceasta.” Cuviosul Maxim Mărturisitorul ne învață că: „Temelia oricărei virtuți este cunoașterea neputinței omenești”. Iar Sfântul Ioan Gură de Aur ne încredințează că: „Numai acela se cunoaște pe sine cel mai bine, care socotește despre sine că nu este nimic”.

(Sfântul Teofan Zăvorâtul, Războiul nevăzut, Editura Mănăstirea Sihăstria, p. 25)
Sursa: Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Eu sunt nimic!

Vizualizari: 355

Id: 17110

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.