Exemplu cand mania e o virtute

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Exemplu cand mania e o virtute

Tot în Pateric era un pãrinte la care au venit tâlharii şi el le-a dat tot ce avea, mai puţin un vas. Şi când au vrut să ia şi vasul acela, i-a trântit la pământ. Cum trebuie să intervină un călugăr în situaţii din acestea?

– În situaţia asta a apărat un lucru sacru. O fi fost vreun potir, ceva. Un lucru sacru, dăruit lui Dumnezeu. Şi aici, foarte bine se zice: „Dacă fratele tău îţi scoate un ochi, nu te supăra, că degeaba te superi; dacă îţi taie mâna degeaba te superi. Dar dacă se leagă de Hristos, mânie-te tare!” Adică se legase de lucrul acela, care era sacru, care era în slujba lui Dumnezeu, şi atunci, el, ca să apere adevărul, să apere pe Hristos, s-a mâniat tare.

(Ne vorbește Părintele Arsenie, ed. a 2-a, vol. 1, Editura Mănăstirea Sihăstria, 2010, pp. 109-110)

Categoria: Articole

Cautare:

Exemplu cand mania e o virtute

Vizualizari: 494

Id: 13290

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.