Exemplul mucenicului

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Exemplul mucenicului

Când Sfântul Policarp a fost strâns cu uşa la judecată ca să se lepede de Hristos pentru a fi lăsat în viaţă. Sfântul bătrân a răspuns:

- Iată, sunt 86 de ani de când slujesc lui Hristos, şi El nu mi-a făcut niciodată altceva decât bine. Cum aş putea să mă lepăd acum de Domnul şi Mântuitorul meu?

Aşa şi cu poporul nostru. Întocmai la fel şi tot poporul nostru, de la care dumneavoastră cereţi să se lepede de Hristos, poate să vă răspundă:

- Eu slujesc lui Hristos de 1000 de ani. Şi El mă slujeşte de tot atâta vreme, şi încă de mai multă. Şi, cu adevărat, mai mult mă slujeşte El pe mine decât eu pe El. Şi nu mi-a făcut nimic decât bine. Deci, cum aş putea astăzi – tocmai astăzi, în aceste vremuri nenorocite – să mă lepăd de Domnul şi Mântuitorul meu?

(Episcop Nicolae Velimirovici, Răspunsuri la întrebări ale lumii de astăzi, vol. 2, Editura Sophia, Bucureşti, 2003,  p. 217)


Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Exemplul mucenicului

Vizualizari: 236

Id: 6070

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.