Fa toate exercitiile

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Fa toate exercitiile

Căpitanul gărzii de pe Golgota cugeta despre Hristos: „Cu adevărat. Acesta a fost Fiul lui Dumnezeu".

Tâlharul de pe cruce, pocăindu-se, o clipă a contemplat şi o clipă s-a rugat. Iar Preasfânta Maria a îmbrăţişat cu mâinile picioarele Fiului răstignit, iar prin dragoste se simţea ea însăşi, cu sufletul, răstignită pe aceeaşi cruce.

Nu spune niciodată: un singur exerciţiu este de ajuns. Fă toate exerciţiile şi abia atunci îţi vei ajunge scopul. Cercetează, cugetă, priveşte cu duhul, roagă-te ca să se aprindă în tine dragostea de Dumnezeu care descoperă totul şi care dă totul. Un lemn arde cu greu singur, două lemne puse unul lângă altul ard mai uşor, iar în trei, şi mai uşor.

(Sfântul Nicolae Velimirovici, Învățături despre bine și rău, traducere de Pr. Teofil Petrescu, Editura Sophia, București, 2006, p. 76)

Categoria: Articole

Cautare:

Fa toate exercitiile

Vizualizari: 356

Id: 20814

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.