Faptul de a ne privi realitatea noastra jalnica e un dar ceresc…

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Faptul de a ne privi realitatea noastra jalnica e un dar ceresc…

Păcatul nu este încălcarea standardelor etice ale societăţilor umane sau ale vreunei prescripţii legale. Păcatul ne taie de Dumnezeul Iubirii Care ni S-a arătat ca Lumină în Care nu este nici un întuneric (conform cu 1 Ioan 1, 5). Faptul de a ne privi realitatea noastră jalnică e un dar ceresc, unul din cele mai mari care există. El înseamnă că am pătruns deja într-o oarecare măsură în sfera dumnezeiască şi am început să contemplăm – existenţial, nu filozofic – omul aşa cum este el în gândul lui Dumnezeu dinainte de creaţia lumii.

Oroarea de a ne vedea pe noi înşine aşa cum suntem e ca un foc mistuitor. Cu cât mai sever îşi face acest foc lucrarea sa curăţitoare, cu atât mai aproape de agonie e durerea noastră spirituală. Şi totuşi, în chip inexplicabil, lumina nevăzută ne dă o simţire a prezenţei dumnezeieşti înăuntrul nostru: o ciudată prezenţă tainică ce ne atrage spre ea, spre o stare de contemplaţie, despre care ştim că e autentică pentru că inima noastră începe să zvâcnească zi şi noapte în rugăciune.

(Arhimandritul Sofronie, Rugăciunea – experienţa vieţii veşnice, Editura Deisis, Sibiu, 2001, p. 48)

Categoria: Articole

Cautare:

Faptul de a ne privi realitatea noastra jalnica e un dar ceresc…

Vizualizari: 220

Id: 8430

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.