FECIORIA

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe

Vă invităm să vizionati un scurt documentar video despre Icoana Maicii Domnului aflată in Catedrala Mitropolitană din Iași.

FECIORIA


FECIORIA


759. - Fecioria este un dar al lui Dumnezeu (Matei 19,10-12) oferit omului, care are credinta multa si o dragoste de a sluji Domnului mai tare decat moartea (1 Cor. 7,32-40). Imbratisarea fecioriei este un sfat, (I Cor. 7, 25), acceptat de buna voie (I Cor. 7, 1-10), si ca sa fie o virtute trebuie pazit numai si numai in numele Domnului (Ex. 38,8; Luca 2, 37; I Cor. 6,19; 7,32; Apoc. 14,4). “Fecioarele sunt floarea bisericii, podoaba si frumusetea harului duhovnicesc, starea cea fireasca a nevinovatiei originale, desavarsita realizare vrednica de lauda oamenilor si cinstea ingerilor, chipul lui Dumnezeu, care imita viata cea sfanta a Domnului, devenind astfel, cea mai aleasa parte a turmei lui Hristos si nasterea cea mai slavita a sfintei noastre biserici”, -sf. Ciprian D. P. Fee. 5.


760. -”Daca cineva ar feciori sau s-ar infrana, abtinandu-se de la casatorie din scarba, nu pentru binele si sfintenia fecioriei, sa fie anatema”. -Gangra 9.


761. -”Daca cineva dintre cei ce traiesc in feciorie pentru Domnul, cu mandrie ar dispretui pe cei casatoriti, sa fie anatema”. -Gangra 10.

Categoria: Pravila Bisericeasca

Cautare:

FECIORIA

Vizualizari: 789

Id: 639

Imagine:

Cele mai vizualizate articole din categorie
Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe
Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.