Fiecare om isi are un loc in aceasta lume

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Fiecare om isi are un loc in aceasta lume

Fiecare om are darurile sale date de la Dumnezeu. Fiecare om îşi are un loc în această lume, în acest univers, şi acest loc al lui este un loc de intersecţie al altor destine. Fiecare dintre noi, desigur, se poate retrage din acest loc al său, şi atunci poate să rupă legătura dintre alţi oameni care s-ar fi legat prin el la un moment dat al vieţii sale, dacă el s-ar fi aflat acolo unde Dumnezeu i-a rânduit să se afle.

Aşadar monahismul nu trebuie văzut ca o sumă de nevoinţe, ci ca dor dumnezeiesc. Atunci când acest dor se aprinde în sufletul omului, nimic nu-l mai poate opri. Din această cauză călugării plecau din sate, din oraşe, de unde erau, se as­cundeau în pustietăţi. Din această cauză oamenii rezistă în mulţimea ispitelor pe care le vedem şi astăzi.

(Ieromonah Savatie Baștovoi, Singuri în fața libertății, Editura Cathisma, București, 2009, pp. 67-68)

Categoria: Articole

Cautare:

Fiecare om isi are un loc in aceasta lume

Vizualizari: 423

Id: 12262

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.